maandag, 7. november 2005 - 10:19

Ajax evenaart doelpuntloze record

Na de 1-0 nederlaag tegen NEC is Ajax al 373 minuten zonder competitietreffer, en daarmee heeft de ploeg van Danny Blind een evenaring van het clubrecord te pakken.

De laatste keer dat een Ajacied het doel wist te vinden tijdens een Eredivisieduel was op 2 november jl. In de 77ste minuut scoorde Nigel de Jong zijn tweede, en daarmee de winnende, op bezoek bij Sparta (1-2).

Daarna volgden doelpuntloze gelijkspelen thuis tegen Heracles Almelo en SC Heerenveen, een 1-0 nederlaag bij PSV en zondag dus de zeperd in Nijmegen. Als Ajax er niet in slaagt om in de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen FC Twente (19/11), al in de eerste minuut te scoren, gaat de productieloze periode de boeken in langste reeks zonder Ajax-doelpunt.

Het oude record stamt overigens uit het seizoen '99/'00. Destijds scoorde Dani in de 22ste minuut van de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (2-1) en werd er in de weken daarna niet gescoord tegen FC Twente-uit (0-0), Fortuna-uit (2-0) en FC Twente-thuis (0-1). Pas in de thuiswedstrijd tegen (uitgerekend) NEC brak Brian Laudrup in de 35ste minuut de ban voor de Amsterdammers.
Categorie:
Tag(s):