woensdag, 11. mei 2005 - 12:13

Ajax gaat logo aanpassen

De supporters van Ajax krijgen deels hun zin. De laatste weken werd nadrukkelijk actie gevoerd om het oude logo van de Amsterdamse club terug te krijgen. Het bestuur van Ajax vergaderde hier gisteravond over en kwam vandaag met een officiële verklaring: het huidige logo wordt op enkele punten aangepast.

De tekst op de website van de Amsterdammers luidt als volgt: "Bestuur en directie van Ajax zijn uitdrukkelijk van mening dat het oude logo in de oorspronkelijke vorm niet geschikt is en zo niet kan terug keren. Het oude logo past niet meer bij het huidige en toekomstige Ajax. Een aantal kenmerken van dit oude logo is sterk en heeft een grote uitstraling, maar andere zaken zoals compositie, typografie en indeling zijn in deze tijd niet geschikt. Ajax heeft niet alleen een glorieus verleden maar bovenal een grote toekomst. Ons logo dient ook dát uit te stralen.

Na een indringende discussie heeft de Ledenraad ingestemd het logo aan te passen. De Ledenraad heeft daarbij expliciet aangegeven dat daarvoor overleg nodig is met supporters. Bestuur en directie zullen dit op korte termijn doen en met voorstellen komen die dan aan de ledenraad zullen worden voorgelegd."
Categorie:
Tag(s):