vrijdag, 28. januari 2005 - 9:16

Ajax in slotfase langs Heerenveen

Amsterdam

Ajax heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Amstel Cup. De Amsterdammers vochten zich pas in de slotfase langs tegenstander SC Heerenveen dankzij late treffers van Angelos Charisteas (zijn eerst in Ajax-dienst) en invaller Ryan Babel, 2-0.

In het aantrekkelijke duel verdiende donderdagavond maar één ploeg te winnen. Omdat Ajax zich vol op de aanval stortte, kon Heerenveen niets anders doen dan verdedigen. Slechts sporadisch kwamen de gehavende Friezen (Vayrynen, Bruggink, Sikora en Rose waren geblesseerd) eruit. Te weinig om het vlot lopende spel van de Amsterdammers te ontregelen. Toch maakt Ajax het zich nog onnodig moeilijk. Het miste vele kansen en vooral de Griekse aanwinst Charisteas liet zich daarbij niet onbetuigd. Toch maakte hij nog wel een treffer, de bevrijdende 1-0 twee minuten voor tijd. Daarmee was het verzet van Friezen definitief gebroken. Het stelde Ryan Babel in blessuretijd in staat om ook maar weer eens een doelpuntje mee te pikken.