zondag, 3. april 2005 - 7:10

Ajax kopje onder in Heerenveen

Na een doelpunt van spits Angelos Charisteas leek er niks aan de hand voor Ajax en dachten ze dat de punten binnen waren, maar Marcel Seip en Georgios Samaras brachten de ommekeer en hielden alle drie de punten in Heerenveen. Seip scoorde pas na een uur en de winnende treffer van invaller Samaras viel een paar minuten voor het eindsignaal.
<BR>
<BR>De wedstrijd was niet spectaculair. De beide ploegen gaven weinig weg en zo deden zich weinig kansen voor. Het doelpunt van Charisteas na ruim een half uur kwam ook uit het niets: via een voorzet van Rosales schoot de Griek zijn tweede competitiedoelpunt binnen.

Lang leek het erop dat Heerenveen geen antwoord had op het doelpunt. Toch lukte het de Friezen om na een uur spelen de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Via een corner van Yildirim kwam de bal uiteindelijk bij verdediger Seip en hij schoot de bal in de netten.

Ajax leek helemaal van slag en was niet in staat om nog op zoek te gaan naar de winnende treffer. Deze viel uiteindelijk aan de andere kant. Victor Sikora pakte de bal van Daniel de Ridder af en zette deze voor. Invaller Samaras was alert en zorgde voor de overwinning: 2-1 voor SC Heerenveen.

In de slotminuten kwam Ajax nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal van Heitinga kwam niet verder dan de paal.

© BON / ProShots
Categorie:
Tag(s):