zaterdag, 6. augustus 2005 - 0:10

Ajax pakt JC-schaal

Ajax heeft de eerste prijs van het seizoen gepakt. In haar eigen ArenA won Ajax met 2-1 van PSV. In de eerste helft al was Ajax de betere ploeg en creëerde de meeste kansen.
<BR>
<BR>Toen bleef PSV nog uiterst rustig en het zag er naar uit dat PSV met een of twee counters wederom zou winnen van Ajax in Amsterdam. Bouma bracht de ploeg van Guus Hiddink ook op voorsprong, maar een opzienbarende Nourdin Boukhari maakte het verschil.

Nigel de Jong scoorde al uit een fantastische vrije trap van Boukhari, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Nog geen vijf minuten later kreeg Boukhari weer een vrije trap te nemen, van eigenlijk hetzelfde plekje. Iedereen lette op De Jong, maar Boukhari was zo slim de bal er nu in een keer in te trappen.

De tweede goal van Babel bouwde het BB-duo Babel-Boukhari samen op. De jongste van de twee scoorde. Ajax kreeg nog meerdere kansen in de tweede helft, maar Gomes wilde niet meemaken aan een Amsterdam feestje.