zondag, 4. december 2005 - 22:17

Ajax wervelt en wint

Ajax heeft met prima spel en een alleszeggende uitslag RKC Waalwijk in de Amsterdam ArenA opzij gezet: 4-1. De Amsterdammers speelden het grootste gedeelte van de wedstrijd zoals trainer Danny Blind dat graag wil zien: aanvallend, dwingend, met lef en verzorgd voetbal.

Ajax startte met Johnny Heitinga als rechtsback, Nourdin Boukhari als linksbuiten, Juanfran als linksback en Markus Rosenberg als diepe spits. De hoofdstedelingen moesten wel eerst achterkomen, voordat de show kon beginnen. Goaltjesdief Ricky Hoogendorp scoorde twee minuten voor rust de openingstreffer van de wedstrijd.

Gelukkig voor Ajax wisten de mannen van Blind nog voor de thee langszij te komen. Hedwiges Maduro kopte een vrije trap van Wesley Sneijder binnen: 1-1. In de tweede helft voetbalde er nog maar één ploeg en dat was Ajax. Het overtuigende spel leverde een goal van uitblinker Sneijder op, en twee ouderwets beauties. Rosenberg, veelvuldig afgeschreven, pegelde vanaf achttien meter de bal snoeihard achter doelman Rob van Dijk. Ryan Babel besliste het duel vier minuten voor tijd via een solo op de achterlijn. De aanvaller schoof de bal vervolgens uit een onmogelijke hoek onder de keeper door: 4-1.

Door de winst staat Ajax achtste met 21 punten. RKC bivakkeert nu op de zesde plek, met twee punten meer dan Ajax.