zondag, 11. december 2005 - 16:36

Ajax wint lastige uitwedstrijd

Ajax heeft voor het eerst sinds 2 oktober (Sparta-uit) een uitwedstrijd gewonnen. In een harde wedstrijd was de ploeg van trainer Danny Blind met 0-2 te sterk voor Vitesse.

De Amsterdammers speelden in een 4-4-2 systeem, met Markus Rosenberg en Angelos Charisteas als de enige twee spitsen. Nourdin Boukhari en Steven Pienaar stonden op de vleugels.

Ajax kwam in de 17e minuut op een voorsprong via een benutte penalty van Tomas Galasek. Stijn Vreven had Nourdin Boukhari in het strafschopgebied onderuit gehaald. De Belg had een paar minuten eerder op een belachelijke manier Steven Pienaar onder het gras gestopt. De Zuid-Afrikaan trapte vervolgens na. Beide spelers zullen nog wel een bericht uit Zeist krijgen.

Vitesse speelde ook in de tweede helft snoeihard. Pienaar moest zich in de 51ste minuut laten vervangen na een aantal forse charges. Nigel de Jong nam zijn plaats in. In de 75ste minuut gooide Charisteas, voor het eerst sinds zijn hersenschudding weer in de basis, de wedstrijd in het slot: 0-2. Door de winst staat Ajax nu zesde.