vrijdag, 8. april 2005 - 8:57

Ajax wint voor het eerst onder Blind

Sinds een aantal maanden wist Ajax weer eens te overtuigen. Ondanks dat een grote score uitbleef, speelde ploeg gedegen en werd makkelijk stand gehouden tegen Willem II. Omdat Ajax slecht om ging met de kansen bleef het maar bij 2-0.

De wedstrijd begon slecht voor Ajacied Maxwell. Hij kwam vijf minuten te laat en moest op de bank plaats nemen. Zijn plek werd overgenomen door Nigel de Jong, die het goed deed. Ajax begon stroef en was duidelijk vermoeid na een zware week trainen, maar uiteindelijk werd het leuker spelen voor de Ajacieden.

Ajax combineerde van tijd tot tijd mooi, maar vooral de pass was vaak slordig. Sneijder, Maduro en Babel kregen goede kansen, maar faalde in de afronding. Nicolae slaagde er wel in het net te vinden. Hij kon vrij inkoppen in de 20e minuut.

Na de rust nam Ajax wat gas terug. Omdat het verschil één doelpunt was, bleef het spannend. Maduro kreeg na een schitterende actie nog een goede kans om te scoren, maar hij kreeg de bal niet in het doel. Ryan Babel zorgde uiteindelijk wel voor het doelpunt: 2-0 voor Ajax.

Ajax zal zondag zijn laatste kans krijgen om mogelijk Champions League te behalen. Het AZ van Co Adriaanse komt een wedstrijd inhalen in de ArenA. Blind is realistisch: “Dat zou mooi zijn, maar we gaan er niet van uit dat we het halen.�