dinsdag, 26. juli 2005 - 21:29

Albers: “Op weg naar boven�

Christijan Albers reed afgelopen zondag een verdienstelijke race door zijn Minardi naar een mooie 13e plek te rijden. Tijdens de kwalificatie werd Jordan al ruimschoots verslagen en in de race was dit beeld niet veel anders. Aankomend weekend zal de Grand Prix van Hongarije worden verreden, Albers kijkt even terug op Hockenheim en alvast vooruit richting Budapest.

“We hebben veel tijd in de windtunnel doorgebracht en hebben het aërodynamische pakket flink verbeterd. De barge boards spelen een belangrijke rol hierin, vooral op een circuit als Hockenheim. Het missen van een barge board kostte mij veel tijd, ongeveer een halve seconde per rondje. Ik had dus een 1.17.9 kunnen rijden in plaats van een 1.18.4�, zo vertelt Albers.

Albers kijkt uit naar de Grand Prix van Hongarije: “Het is moeilijk om te zeggen maar ik denk dat we op weg naar boven zijn. Vanmorgen realiseerde ik mij dat het vijf jaar geleden is dat Minardi hun naaste rivaal in zowel de kwalificatie als de race heeft kunnen verslaan. Sinds Fernando Alonso is dit niet meer voorgekomen, toen hij er nog reed. Ik kijk uit naar Hongarije, en niet alleen vanwege het feit dat ik de grootste goulash-liefhebber ben die er rondloopt in de paddock�, aldus Albers.
Categorie:
Tag(s):