donderdag, 20. oktober 2005 - 11:16

Albers hoog op het lijstje van Williams?

Christijan Albers lijkt in beeld te zijn bij het Britse team van Williams. Echter niet voor een racecontract, maar voor een mogelijke vacature als testrijder. De Nederlander lijkt hoog op het lijstje te staan om hiervoor in aanmerking te komen. Albers die voor 2006 een nieuw zitje moet zoeken aangezien het door Red Bull overgenomen team Minardi gaat reorganiseren, werd eerder al in verband gebracht met Midland F1.

Albers debuteerde dit jaar in de Formule 1 na vier jaar in de DTM gereden te hebben. Zijn prestaties bleven dit seizoen niet onopgemerkt, ook al moest de 26-jarige Larenaar dit doen met inferieur materiaal. Aangezien je als beginnende coureur jezelf moet binnenkopen bij een team, lijken de opties beperkt. Vandaar dat het management van Albers zich richt op een plek als testrijder.

Bij Williams zal volgend jaar sowieso een plek te vergeven zijn. Huidig testrijder van Williams, Antonio Pizzonia zal namelijk niet nog een seizoen vanaf de zijlijn willen toekijken als hij voor de tweede keer wordt gepasseerd. Dit seizoen moest de Braziliaan Nick Heidfeld voor zich dulden, en met de komst van Nico Rosberg naar het Britse team, zal het voor volgend jaar niet anders zijn, zo lijkt het. Hier liggen mogelijk de kansen voor Albers om een testzitje bij Williams te bemachtigen. De eerste gesprekken schijnen reeds te zijn gevoerd.
Categorie:
Tag(s):