zaterdag, 10. december 2005 - 10:38

Albers: "Ik voel me steeds meer thuis"

Het vervroegde debuut van Christijan Albers bij Midland is niet alleen bevorderlijk voor de kennis van de wagen, maar ook emotie speelt een rol. De ex Minardi-coureur zijn welzijn binnen het team is stukje bij beetje enorm gestegen.

Albers testte vrijdag met de EJ15B en de interim EJ15B, waar een V8-motor inzit. Na de lunch wisselde Tiago Monteiro en hij van auto. Hoewel Monteiro een stuk meer ervaring heeft met de auto, werd hij geklopt door Albers. Vooral was het vrijdag belangrijk om de banden te evalueren, maar ook werd veel aandacht besteed aan het vergelijken van afstellingen.

"Ik denk dat we een goede dag hebben gehad vandaag en het is erg goed dat we steeds weer nieuwe dingen vinden om de auto te verbeteren", zei Christijan Albers. "Ook voel ik me elke dag steeds meer thuis, en dat is een goed teken. Hierdoor is het erg fijn om met het team te werken en de kennis van de auto op te doen."

Niet veel anders kwam er uit de mond van zijn Portugese teamgenoot Monteiro: "Ik ben blij met hoe de dag verliep vandaag, zeker gezien de kleine problemen gisteren. We hebben met beide auto's veel gereden en het was interessant om afstellingen te vergelijken, bovenal echter het verbeteren van de afstelling van de V8-auto. Morgen heb ik vrij, om vervolgens zondag aan de regenbandentest te deelnemen."

Morgen zal Midland verder testen met Roman Rusinov, Fabrizio del Monte en Markus Winkelhock die de EJ15B gaan besturen. Christijan zal de de interimauto uitgerust met Toyota V8-motor besturen.
Categorie:
Tag(s):