dinsdag, 1. november 2005 - 10:02

Albers rijdt in 2006 voor Midland

Christijan Albers heeft dinsdagochtend op de persconferentie in Vinkeveen officieel bekend gemaakt dat hij volgend seizoen voor Midland in de Formule 1 zal uitkomen. Albers verkoos een racestoeltje bij Midland boven een aanbod om bij Williams derde- en testcoureur te worden tegen een redelijk salaris.

Hoewel het gele team momenteel nog officieel als Jordan bekend staat zal het op 15 november aanstaande omgedoopt worden tot Midland Toyota F1, de officiële naam van het team.

Christijan Albers over zijn contract: "Ik ben echt enorm blij om de volgende stap in mijn loopbaan te nemen door te tekenen bij Midland. Ik heb de nieuwe wagen gezien en ben erg onder de indruk onder de ontwikkelingen die gedaan worden aan de nieuwe wagen in samenwerking met Bridgestone en Toyota. Ik wil bij deze gelegenheid ook Alex Shnaider en Colin Kolles bedanken voor het vertrouwen in mij als racecoureur. En als laatste wil ik natuurlijk ook mijn fantastische groep fans bedanken!"

Tijdens de persconferentie vertelde Albers tevens dat de gesprekken met Williams interessant waren en hij drie weken geleden nog naar Engeland is geweest om met Frank Williams te praten over zijn plannen. Hierna is er veelvuldig telefonisch contact geweest met Williams maar heeft Christijan na het tekenen van het contract Frank Williams opgebeld om te melden dat hij voor een racecontract bij Midland heeft gekozen.

De manager van Albers, Lodewijk Varossieau, vertelde op de persconferentie dat de onderhandeling met Midland in mei waren begonnen. In totaal is het Albers-kamp met vier teams in onderhandeling geweest maar uiteindelijk koos men voor Midland waar de overeenkomst maandagnacht om 4:00 in Engeland beklonken werd. Ook wordt er nog gepraat met mogelijk nieuwe sponsoren, veel kon Varossieau hierover nog niet kwijt.

Midland zou een groot budget tot haar beschikking hebben voor komend seizoen wat nabij de 100 miljoen Euro ligt. Albers zal samen met Pastorelli vanaf 7 december tot en met 10 december testen op het Spaanse circuit van Jerez waarin men zal rijden in de nieuwe kleuren van Midland; over de kleuren wilde men nog niets loslaten.

Op de vraag of Albers moeite heeft om opnieuw met een Nederlander samen te werken in een team wist hij te vertellen dat hij Nicky al had ontmoet en hij hier een goede samenwerking in ziet. Albers zal de eerste coureur zijn van het team, wie zijn teamgenoot wordt is nog niet duidelijk. De belangrijkste kandidaten zijn momenteel Davidson, Sato, Monteiro en Karthikeyan.
Categorie:
Tag(s):