woensdag, 2. maart 2005 - 12:01

Albers stuur Minardi door straten Melbourne

Voor anderhalf uur lag de helft van het hart van Melbourne stil. Geen verkeer, zelfs geen fietsers, iedereen was in de ban van de Formule 1. Om 12.45 uur lokale tijd maakten Christijan Albers, Antonio Pizzonia en Paul Stoddart kennis met het circuit in het midden va de stad. Om 13.00 uur begon het dan echt. De Minardi van Christijian Albers maakte dat Melbourne uit z’n dak ging, men denkt dat er ongeveer 50.000 mensen op dit unieke evenement zijn afgekomen tijdens hun lunchpauze.

Christijan Albers reed 2 rondjes over het circuit, waarna Paul Stoddart zijn Minardi door de nauwe straten van Melbourne reed. Niet lang nadat de Minardi de pits in reed, maakten 2 V8 Supercars hun opwachting op het circuit. Aangezien V8 Supercars (de coureurs waren voor de goede orde Marcus Ambrose en Mark Skaiffe) erg populair zijn in Australie, ging men ook voor deze snelle auto’s met een prachtig V8 geluid uit hun dak.

Toen was er 15 minuten lang niks, totdat een BMW cabrio met daarin ‘local hero’ Mark Webber die over het ciruit werd gereden, toen was Melbourne echt verkocht en was er overal een luid gejuich.

Maar dit gejuich werd al snel de stilte in gedrukt omdat Antonio Pizzonia zijn Williams door de straten reed en iedereen zichtbaar genoot van het geluid dat deze auto produceerde. Jammer genoeg voor Pizzonia sloeg zijn motor af bij een ‘burn-out’ en moest hij de pits in, maar niet lang daarna maakte hij het spektakel compleet door nog 3 rondjes lang het circuit te ‘domineren’. Het raceweekend hier is dus begonnen, Melbourne is klaar voor zijn 10e Grand Prix!
Categorie:
Tag(s):