maandag, 14. november 2005 - 10:26

Alertheid na grote brand vanwege roetdeeltjes

Echt

Een grote brand op industrieterrein De Berck in Echt heeft maandagochtend een loods waarin drie bedrijven gehuisvest zijn voor een groot deel in de as gelegd. Even voor 07.00 uur brak de brand uit bij het bedrijf ACB banden, waar veel autobanden lagen opgeslagen. Medewerkers van een motorservicecentrum, dat in dezelfde loods gehuisvest is, konden nog enkele Ducatimotoren van de vuurzee redden. Het pand waarin de drie bedrijven zijn gehuisvest kan als verloren worden beschouwd door de enorme brand.

Bij de brand zijn roetdeeltjes vrijgekomen die in de omgeving zijn neergeslagen, laat de gemeente Echt-Susteren weten. Deze roetdeeltjes kunnen schadelijk zijn als ze worden ingeslikt. Bij inademen kunnen de roetdeeltjes hoes – en niesklachten veroorzaken. De gemeente Echt-Susteren heeft maandag uit voorzorg de kinderspeelplaatsen en zandbakken laten schoonmaken, omdat kinderen tijdens het spelen deze roetdeeltjes binnen kunnen krijgen. Ook wordt er geadviseerd om groenten en fruit uit eigen tuin grondig schoon te maken voor gebruik.

De brandweer had de brand rond 10.30 uur onder controle, maar verwacht nog tot dinsdagochtend bezig te zullen zijn met nabluswerkzaamheden. In totaal zijn 40 brandweermannen in de weer geweest om het vuur te bestrijden.

Er is een onderzoek opgestart naar de oorzaak van de brand. De politie sluit brandstichting niet uit.
Provincie:
Tag(s):