woensdag, 30. maart 2005 - 1:11

Ali B op Bevrijdingsfestival 2005 in Vlissingen

Vlissingen

Donderdag 5 mei 2005 is het zestig jaar geleden dat Duitsland en Japan capituleerden en Nederland weer kon beginnen met de wederopbouw. Elk jaar wordt stilgestaan bij de grote verschrikkingen van de tweede wereldoorlog, maar niet alleen deze oorlog. De geschiedenis kent na de verschrikkingen van ’40-’45 nog steeds geen vrede. Overal ter wereld zijn er nog steeds oorlogen. Ook hier wordt tijdens de bevrijdings-festivals stil bij gestaan. Bevrijdingsfestivals als teken van vrede op aarde.

Herdenking van hoe goed wij het hebben om in ‘vrede’ te leven, maar ook om stil te staan bij de slachtoffers die er elk jaar weer vallen in hedendaagse brandhaarden.

Overal in het land zijn op 5 mei bevrijdingsfestivals. In Zeeland zoals elk jaar in Vlissingen. Daar treden tal van artiesten gratis op voor de bezoekers. Een van deze artiesten is Ali B. Hij is een van de tourartiesten die dit jaar in de helikopter stappen om als ambassadeur van de vrijheid diverse steden in Nederland aan te doen. Ali B. Zal tijdens zijn optreden aan-dacht besteden aan verwerking van oorlogservaringen. Meer informatie over de optredende artiesten in Vlissingen vindt u op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl

© BON Jean-Pierre Geusens (archief)
Provincie:
Tag(s):