donderdag, 8. december 2005 - 9:47

Alle ingrediënten voor een gezellige kerstmarkt

In de Hunsowhal in 2e Exloërmond wordt op zaterdag 17 december van 10.00 tot 19.00 uur voor het eerst een overdekte, verwarmde kerstmarkt gehouden. Op de markt zijn ruim veertig kraampjes te vinden met de meest uiteenlopende artikelen. En natuurlijk is de markt gezellig aangekleed in kerstsfeer, zodat alle bezoekers er echt in de kerststemming komen.

'Heel veel mensen bezoeken in de aanloop naar Kerst graag een kerstmarkt. Maar zo’n markt was er in deze regio nog niet. Onze hal leent zich hier uitstekend voor', vertelt eigenaar Jans Bolk, die de markt samen met Gezinus van der Laan en Bertho Tijhuis organiseert. 'Hoewel dit de eerste keer is dat wij deze markt houden, denken wij dat alle ingrediënten aanwezig zijn om er een groot succes van te maken.'

De markt biedt een breed scala aan kramen en stands. Zo zijn er kraampjes met kerstspullen, zoals kerstdecoraties en kerststukjes. Daarnaast worden er de meest uiteenlopende goederen aan de man gebracht, van schoonmaakspullen tot speelgoed en van sieraden tot consumptiegoederen zoals vis, vlees en kniepertjes. Verder is er een gezellig horecaplein met terras, waar alle bezoekers terechtkunnen voor een kom snert, rookworst en warme of koude drankjes.

Het plaatselijke verenigingsleven is goed vertegenwoordigd, met kraampjes van onder meer voetbalvereniging TEVV, ijsvereniging Exloërmonden en de brandweer. Ook voor kinderen is er veel te doen. Zo is er een schminkstand te vinden en zijn er attracties zoals een springkussen en een racebaan met radiografisch bestuurbare auto’s. Er is live-muziek en vanzelfsprekend komt ook de Kerstman in hoogsteigen persoon langs.

Er wordt veel aandacht besteed aan de aankleding van de sporthal, met onder meer sfeerverlichting. En naast de versierde kerstboom bij de sporthal staat een oliebollenkraam. Tijdens de markt is er de laatste trekking van de actie ‘Vrouw in ’t Veen’.

De entree voor de markt bedraagt slechts één euro en kinderen tot en met twaalf jaar mogen er gratis in. Ook is het parkeren gratis. Er is royale parkeergelegenheid in de directe omgeving, op de parkeerplaats bij de sporthal en langs het Zuiderdiep.
Provincie:
Tag(s):