zaterdag, 3. december 2005 - 17:27

Alleen 2-jarige meisje uit gezin overleeft brand

Boxtel

Een uitslaande brand zaterdag in een woning boven Café de Kom in Boxtel heeft het leven aan vader en moeder en twee van hun drie kinderen gekost. De kinderen, een jongetje van 4 jaar en een meisje van 6 maanden, kwamen direct bij de brand om.

De vader en moeder werden zaterdagmiddag in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis opgenomen, waar de moeder rond 18.00 uur ook aan haar verwondingen overleed.
De vader is zondagavond bezweken aan zijn verwondingen en overleden. Alleen hun dochtertje van twee overleefde de brand maar raakte wel gewond en is ook overgebracht naar een ziekenhuis. Dat heeft een woordvoerder van de politie zondagavond medegedeeld.

Toen de brand uitbrak waren alle gezinsleden, vader, moeder en hun drie kinderen, twee meisjes en 1 jongetje in de woning aanwezig. De ouders zijn uitbaters van café de Kom, gelegen in het uitgaanscentrum van Boxtel.

De brand brak rond 13.00 uur uit waarna de vader zijn dochter van 2 jaar zelf in veiligheid bracht, toen hij weer terug het huis in ging om de rest van zijn gezin te redden, kon hij het pand niet meer uit. Hij is samen met zijn vrouw en twee kinderen door de brandweer uit het huis gehaald. Alle vier de slachtoffers zijn direct gereanimeerd maar voor de kinderen kwam de hulp te laat. Zij overleden ter plekke. De ouders zijn in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis. Waar de moeder in de loop van de zaterdagmiddag is overleden en de vader zondagavond. Bij de brand raakten vier brandweerlieden lichtgewond.

Volgens een woordvoerder was de brand snel onder controle en kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Slachtofferhulp is ingeschakeld om de familie en buurtbewoners ter zijde te staan. Geschokte buurtbewoners hebben zaterdagavond een krans gelegd bij het café.
Provincie:
Tag(s):