zondag, 20. maart 2005 - 9:39

Alonso pakt winst in Maleisië

Fernando Alonso heeft zojuist zijn tweede race gewonnen in het warme Maleisië waar de gevoelstemperatuur rond de 35 graden ligt.
<BR>
<BR>Na de vorige race in Australië is dit de tweede onbedreigde zege voor Renault, dat alweer een onbedreigde kop- staart zege boekte. Het Marseillaise klonk vandaag terecht voor Renault, dat heeft bewezen een goede wagen te hebben gebouwt. Giancarlo Fisichella lag immers de hele race op een derde plaats.

Toen Mark Webber hem deze plaats in de 38e ronde afhandig probeerde te maken blokte hij de Williams waardoor ze beiden van de baan vlogen en uitvielen.

Jarno Trulli was vandaag de tweede man op het podium. De Toyota kwam bij de start voor de verandering goed weg en kon direct na Alonso invoegen voor Fisichella. Ook teamgenoot Ralf Schumacher reed een degelijke race waarbij hij alleen plaatsen verloor door pitstops. Uiteindelijk kwam de Duitser wel terecht op plaats 5, vanwaar hij ook op de grid startte.

Nick Heidfeld reed zichzelf naar de laatste podiumplaats. De Duitser reed vandaag een perfecte race, startend vanaf plaats 10 haalde hij direct twee wagens in. Hij maakte een gestage opmars totdat hij in ronde 33 Ralf en Webber tegenkwam, die met elkaar in de clinch lagen. De kleine Heidfeld profiteerde ervan en haalde hen beide in. De volgende bocht krijgt Webber z'n teamgenoot weer te pakken en Ralf haalt Heidfeld ook in. Uiteindelijk remt Heidfeld de Toyota er weer uit en Schumacher laat het tempo zakken als de beide Williams' wagens weg accelereren.

Montoya reed een onopvallende race naar de vierde plaats. Hij kon wel profiteren van de lekke band van teamgenoot Raikkonen, die een halve ronde op een velg af moest leggen om de pits te bereiken voor vers rubber.

De beide Red Bull's blijken inderdaad vleugels te hebben. De oude Jaguar's reden alweer een uitstekende race met Coulthard als zesde en Klien achtste. Ze zijn het enige team met beide wagens in de punten. Daartussenin eindigde wereldkampioen Michael Schumacher.

De Ferrari's zijn alweer niet vooruit te branden. Bij de start werd Schumacher door de Sauber (!) van Felipe Massa gepasseerd en kwam er tot aan de pitstops niet meer voorbij. Ook Barrichello kon geen potten breken. Bij de start haalde hij geen enkele wagen in. Hij werd zelfs door Klien op een ronde gezet. De Braziliaan rijdt in de 50ste ronde naar binnen en parkeert z'n wagen in de pits.

Onze landgenoot Christijan Albers maakte een goede start mee door Monteiro in te halen. In de volgende ronden reed hij zelfs nog even voor de beide Jordans. Helaas kon hij dit niet lang volhouden want de trage Minardi moest rond de 7 seconden per ronde op de snelste wagens toegeven. Het werd dus een bekende uitwijk race waarbij Christijan constant wagens voor moest laten gaan.

Uitslag race Grand Prix Maleisië

pos=1.naam=ALO1:31:33.73610
pos=2.naam=TRU+ 24.3278
pos=3.naam=HEI+ 32.1886
pos=4.naam=MON+ 41.6315
pos=5.naam=RSC+ 51.8544
pos=6.naam=COU+ 1:12.5433
pos=7.naam=MSC+ 1:19.9882
pos=8.naam=KLI+ 1:20.8351
pos=9.naam=RAI+ 1:21.5800
pos=10.naam=MAS+ 1 ronde0
pos=11.naam=KAR+ 2 ronden0
pos=12.naam=MNT+ 3 ronden0
pos=13.naam=ALB+ 4 ronden0

pos=14.naam=BAR+ 7 ronden0
pos=15.naam=FIS+ 20 ronden0
pos=16.naam=WEB+ 20 ronden0
pos=17.naam=VIL+ 30 ronden0
pos=18.naam=BUT+ 54 ronden0
pos=19.naam=DAV+ 54 ronden0
pos=20.naam=FRI+ 54 ronden0

- Tijden tweede kwalificatie zondag
- Tijden eerste kwalificatie zaterdag
- Tijden vrije training zaterdag
- Tijden vrije training vrijdag
Categorie:
Tag(s):