maandag, 19. december 2005 - 12:22

Alonso tekent bij McLaren voor 2007

Fernando Alonso heeft een contract getekend bij het Britse team van McLaren voor 2007. Dat heeft het team zojuist bekend gemaakt. De overstap van Renault naar McLaren zal een shock teweeg brengen, waarbij McLaren overigens nog niet bekend heeft gemaakt wie hij als teamgenoot krijgt: Juan Pablo Montoya of Kimi Raikkonen.

Ron Dennis: “Het is geweldig dat ons geloof in sterkte en competitiviteit van het McLaren team zeker is gesteld met de komst van de wereldkampioen. We hebben altijd duidelijk gemaakt dat we de beste mensen willen aantrekken, de beste coureurs en de beste sponsors.� De bekendmaking van de komst van Alonso komt vijf dagen na de bekendmaking van de nieuwe hoofdsponsor, Vodafone. Vodafone is slechts de derde hoofdsponsor van het team in de afgelopen dertig jaar.

Dennis vervolgt: “We zijn momenteel in gesprek met onze huidige coureurs Kimi Raikkonen en Juan Pablo Montoya betreffende 2007. Kimi en Juan zijn beiden erg getalenteerde, professionele en competitieve Formule 1 coureurs en zullen het komende seizoen samen op de titel moeten concentreren.�

“Fernando en McLaren Mercedes wilde de bekendmaking zo snel en gecontroleerd mogelijk, om zo McLaren, Fernando, Kimi en Juan Pablo de kans te geven zich op seizoen 2006 te concentreren. Ons doel is duidelijk, iedereen in het team wil races winnen. En mogelijk zijn we in 2007 in de positie dat we twee wereldkampioenen in ons team hebben,� aldus de teambaas van McLaren.

Fernando Alonso: “Het is geweldig om deel uit te gaan maken van een team dat een grote wil heeft om te slagen en een passie voor prestatie heeft, dat is een droom voor een Formule 1 coureur. Ik ben heel opgewonden over deze fantastische kans bij McLaren. Het is een nieuw begin van een geweldige uitdaging voor mij. Natuurlijk vind ik het jammer Renault te verlaten, maar soms komen er kansen die te mooi zijn om te laten schieten. Ik ben blij dat we het nu al bekend kunnen maken, zodat ik me met mijn huidige team voor 100 procent op het verdedigen van de wereldtitel kan concentreren.�
Categorie:
Tag(s):