woensdag, 30. november 2005 - 13:29

Alphen a/d Rijn zet hoog in met IJspaleis

De gemeente Alphen aan den Rijn zal binnen enkele jaren een belangrijke sport- en evenementenvoorziening rijk zijn. Voor de locatie 'Hoorn-West' is The Dutch Oval ontwikkeld. Een project dat in de toekomst onder meer trendsettend zal zijn op het Nederlandse aanbod aan de schaatssport. Maar The Dutch Oval is méér dan een kunstijsbaan.

Het multifunctionele complex heeft mogelijkheden voor: recreatieve sport, topsport, winkelen, entertainment, vermaak, elke vorm van dans, horeca, één- en meerdaagse evenementen, congressen en internationale beurzen. De mogelijkheden, de uitstraling en de capaciteit zijn toonaangevend in Europa.

The Dutch Oval zal in de toekomst een enorme aantrekkingskracht krijgen voor evenementen als sporttoernooien: W.K.'s, E.K.'s kunstschaatsen, ijshockey, shorttrack, volleybal en basketbal. Zelfs aan topevenementen als Daviscup kunnen we denken. Doordat met mobiele tribunes over de 400 meter baan kan worden doorgebouwd, is een bezoekersaantal van 15.000 per evenement mogelijk zonder dat er direct geïnvesteerd hoeft te worden in vaste tribunes. (Ahoy bijvoorbeeld heeft 6.000 zitplaatsen). Daarmee bepaalt in feite het evenement het aantal zitplaatsen.
Ook concerten, beurzen en dance party's kunnen in The Dutch Oval plaatsvinden.

Het Alphense college is enthousiast over het project. Wethouder Tigelaar: 'Daarmee komt een belangrijke voorziening voor Alphen aan den Rijn en de regio binnen bereik. En dat alles binnen de kaders die college en raad daarvoor hebben geformuleerd. Een prestatie waar we de initiatiefnemers dan ook oprecht mee feliciteren.'
Provincie:
Tag(s):