donderdag, 7. juli 2005 - 16:07

Altijd maar die hondenpoep; het zou verboden moeten worden

Zwolle

Hondenpoep is net als autodrop; het zou verboden moeten worden. Althans wanneer de eigenaar de uitwerpselen van zijn huisdier te kust en te keur achterlaat. De speciale hondenschepjes werken wel maar nog steeds staan de hondendrollen hoog genoteerd in de lijst van ergernissen. Zwolse jongeren binden voor de zoveelste keer de strijd aan om hondenbezitters te overtuigen van hun verantwoordelijkheden.

Elke moeder heeft het een keer meegemaakt. Kindlief komt thuis en heeft een bruine laag onder de schoen. ‘Tijdens het spelen op het grasveldje gebeurd’. In Zwolle zijn veel jongeren en scholieren de hondendrollen in parken, grasvelden en op straat meer dan zat. Tijd voor actie en de actiebereidheid blijkt groot te zijn. Zeker met de vakantie in het vooruitzicht, en er bij mooi weer intensief gebruik wordt gemaakt van de buitenspeelvelden, is het meer dan hinderlijk als de hondendrollen je spreekwoordelijk om de oren vliegen. Hondenbezitters weten dat ze een boete van dertig euro krijgen wanneer ze de uitwerpselen van hun huisvriend binnen de bebouwde kom niet opruimen.

Ook in Zwolle zijn er speciale uitlaatgebieden en hondenhaltes waar een automaat gratis opruimzakjes verstrekt. Kennelijk is er toch een categorie van de 5500 geregistreerde honden die deze regels negeren. De afgelopen maanden zijn er in verschillende Zwolse wijken spontane acties ondernomen om de hardleerse hondenbezitter tot inzicht te brengen. Een initiatief dat door veel bewoners werd toegejuicht. Zo ook de omgeving rond basisschool de Wilgenburg in de wijk Aa-landen. Een gebied dat bijna geteisterd werd door de vele verdwaalde hondenpoep. Scholieren van deze basisschool hebben de handen ineen geslagen en zijn met pamfletten de straat opgegaan. Daarbij gesteund door de schoolleiding. Een actie die uiteindelijk tot meer inzicht bij het uitlaten van de hond moet leiden.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):