donderdag, 14. april 2005 - 12:55

Alvast Nazomeren

Middelburg

De zomer moet er nog aankomen, maar toch wil Blikopnieuws.nl u al even informeren over theater op locatie in heel Zeeland, namelijk het Nazomerfestival. Dit zal plaatsvinden van 30 augustus tot en met 11 september 2005. Als enige zomerfestival in ons land, ontwikkelt het Nazomerfestival zelf theaterproducties en presenteert deze in de vorm van een festival, met daarbij het Zeeuwse landschap als inspiratiebron. Dit landschap is tevens podium en decor. Elk jaar zijn er vier nieuwe producties waarvan er een door de provincie reist.

Er is niet alleen toneel maar ook muziektheater en opera. Het repertoire kan vergeleken worden met dat van Landelijke gezelschappen. Naast de theaterproducties op locatie brengt het festival een eigenzinnige keuze uit bestaand Nederlands en Vlaams podiumkunstenaanbod. Het wordt gepresenteerd in de monumentale Abdij van Middelburg. Dit gebouwencomplex zal het levendig hart worden van het festival. Elke avond zijn er optredens op het Abdijplein. Zo is er theater, dans, literatuur, beeldende kunst en muziek in vele genres. In het festivalcafé, gevestigd in een open kloostergang aan het plein, ontmoeten bezoekers en artiesten elkaar. De meeste optredens zijn gratis.

Met ingang van 2005 zal het Nazomerfestival van rijksoverheid subsidie ontvangen. Het ministerie van OC&W erkent het landelijke belang en de kwaliteit van het Zeeuwse festival.
Zomerfestivals zoals Oerol, Noorderzon en Boulevard worden ook door het rijk mogelijk gemaakt, waarvan Oerol het grootste bedrag ontvangt. ZNF onderscheidt zich doordat het als enige festival in ons land zelf theater maakt.

Meer informatie is te vinden op de site: www.nazomerfestival.nl

© BON Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):