maandag, 30. mei 2005 - 11:01

Amerikaanse onderscheiding voor gouverneur

Maastricht

Gouverneur Berend-Jan van Voorst tot Voorst heeft zondag uit handen van de Amerikaanse ambassadeur in Nederland Clifford Sobel een Amerikaanse onderscheiding ontvangen. De onderscheiding de ‘Commander’s Award for Public Service’ kreeg Van Voorst tot Voorst in aanwezigheid van generaal Jones de Supreme Commander van de NAVO en tevens hoogste Amerikaanse militaire verantwoordelijk voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

De Gouverneur wordt geprezen om zijn bijdrage aan het Amerikaanse oorlogskerkhof in Margraten. “Zijn onbaatzuchtige toewijding verdient groot respect. Daarmee heeft de Gouverneur zich tot een waar vriend betoond van het Amerikaanse kerkhof, het 254e bataljon, de gezamenlijke strijdkrachten te Brunssum en de Amerikaanse regering,� vermeldde de oorkonde die de Gouverneur bij de onderscheiding kreeg.
Gouverneur van Voorst tot Voorst, een persoonlijke vriend van ambassadeur Sobel, legt zijn functie op 1 juli dit jaar neer. Hij heeft is dan 12 jaar in functie geweest als Gouverneur van de provincie Limburg. © BON/Archieffoto: John Peters

Provincie:
Tag(s):