dinsdag, 27. december 2005 - 22:57

Amoah schiet Vitesse voorbij NAC

Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen NAC Breda met 2-1 gewonnen dankzij twee goals van de afscheid nemende Matthew Amoah.

In de eerste helft gebeurde er niet veel, behalve dan dat beide partijen zich op een negatieve manier uitten. Pierre van Hooijdonk deelde een elleboogstoot aan Remco van der Schaaf uit die onbestraft bleef en Michael Dingsdag mocht zonder sanctie op het been van Johan Vonlanthen gaan staan. Beide spelers hadden met rood van het veld gemoeten.

In de tweede helft had Sander van Gessel het geluk, dat zijn schotje laat door doelman Harald Wapenaar werd gezien. De goalie reageerde niet op tijd, waardoor de bezoekers op 0-1 kwamen. In de 69ste minuut tekende Matthew Amoah voor de verdiende gelijkmaker. Twee minuten later prikte de Ghanees zelfs de 2-1 binnen, zijn 61ste goal voor Vitesse, wat een record betekent. Even daarvoor raakte de spits, die in januari naar Borussia Dortmund verkast, ook nog de lat. Datzelfde deed Youssouf Hersi in de 79ste minuut. Vlak voor tijd trof Theo Janssen ook nog de paal. Al met al mocht NAC blij zijn met een 2-1 einduitslag.

Door de winst staat Vitesse nu achtste met 26 punten. NAC moet uit gaan kijken, want het staat nu nog maar één puntje voor op ADO Den Haag.
Categorie:
Tag(s):