zondag, 20. november 2005 - 19:31

Amsterdammers lopen massaal uit voor Sint

Amsterdam

Ruim 300.000 Amsterdammers zijn uitgelopen om Sint-Nicolaas en zijn 450 Pieten te begroeten. De goedheiligman kwam per stoomboot via de Amstel naar de hoofdstad. Vanaf alle kades, bruggen, steigers en balkons werd hij enthousiast toegezwaaid. Bij het Scheepvaartmuseum heette burgemeester Job Cohen hem voor de 67ste keer welkom in Amsterdam.

Daarna zette Sint te paard zijn tocht voort, gevolgd door een bonte stoet van klimpieten, skatepieten, muziekpieten, postpieten en snoeppieten. Met name het speelgoedkanon en de pepernotenmachine van de Rabobank trokken veel aandacht in de optocht. Na een stop op de Dam ging het richting Leidseplein, waar Sint de Amsterdammers traditiegetrouw toesprak vanaf het balkon van de Stadsschouwburg. Daarbij bedankte hij de Amsterdamse kinderen die hem hebben geholpen bij het terugvinden van de Pietermanbiljetten die Geldpiet was verloren. Sint verwacht echter nog niet geld genoeg te hebben om alle Amsterdammers een pakjesavond mét pakjes te bezorgen. Daarom riep hij samen met de Geldpiet alle kinderen op om nóg meer biljetten te zoeken op www.sintinamsterdam.nl. Daar kunnen kinderen overigens ook stiekum de agenda van Sint bekijken om te weten wat Sint in Amsterdam te doen heeft.

Tot aan 5 december heeft Sint Nicolaas een druk programma in de hoofdstad. Zo kunnen kinderen 27 november op bezoek in het tijdelijke Werkpaleis van Sint in het scheepvaartmuseum, waar zij ook hun Pietendiploma kunnen halen. Ook bezoekt Sint de kinderen in Amsterdamse ziekenhuizen.
Provincie:
Tag(s):