zaterdag, 28. mei 2005 - 11:27

Andy van der Meyde kroongetuige in Zwols voetbalschandaal

Zwolle

Heeft voetballer Peter Opdam van voetbalclub HSA/Falabella, uitkomend in de zondagcompetitie vierde klasse G van de amateurs, op zondag 8 mei jl. ondanks een schorsing wel of niet meegevoetbald met zijn club? Dat is de vraag die tijdens een kort geding, aangespannen door de club tegen de KNVB, duidelijk moet worden. Stervoetballer Andy van der Meijde van Inter uit Milaan kan definitief uitsluitsel brengen.

Volgens voorzitter Hoessein Torunlar van HSA/Falabella wil hij van der Meijde desnoods als getuige oproepen om te bevestigen dat Peter Opdam op die bewuste achtste mei wel degelijk in Italië verbleef. Sterker, volgens Torunlar kan de voormalig Oranje international bevestigen dat Opdam op acht mei bij hem in Italië logeerde en dus nooit het uitduel van HSA/Falabella bij Albatross kan hebben meegespeeld.

De Zwolse voetbalclub doet er alles aan om de opgelegde sancties te weerleggen. De titel in de vierde klasse G bij het zondagamateurvoetbal staat immers op het spel. Door de straf van de KNVB werd bij HSA/Falabella acht punten in mindering gebracht waardoor de titelaspiraties vaarwel gezegd konden worden. Ook kreeg de Zwolse club een boete en is speler Opdam tot 1 januari 2006 niet speelgerechtigd.

Zowel Opdam alsook de zaakwaarnemer van Andy van der Meijde hebben laten weten dat van der Meijde buiten de zaak gehouden moet worden. Het lijkt enigszins tegenstrijdig want het was Opdam zelf die met zijn Italiaanse verklaring kwam.

Voorzitter Torunlar is vooral verbolgen over het feit dat bewijzen van Opdam’s Italiaanse verblijf door de rechter niet als wettig bewijs worden geaccepteerd. Daarbij gaat het om videobeelden en de gedateerde rekeningen van een Italiaans restaurant waar Opdam met van der Meijde geweest zouden zijn. Krijgt uiteraard een vervolg.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):