vrijdag, 11. maart 2005 - 22:02

Anky van Grunsven 'Ruiter van het Jaar'

Den Bosch

De eretitel van 'Ruiter van het Jaar' is voor de zevende keer uitgereikt aan de Brabantse amazone Anky van Grunsven. De amazone wist met haar nieuwe paard 'Salinero' beslag te leggen op een aantal eretitels. Een unieke sportieve prestatie leverde zij door met haar paarden, 'Bonfire' (2000) en `Salinero` (2004) tijdens de twee achtereenvolgende Olympiades de gouden medailles te winnen.

De combinatie Van Grunsven en `Salinero` won overtuigend in 2004 het sterk bezette dressuur onderdeel tijdens de Olympische Spelen in Athene, de Finale van de Wereldbeker in Düsseldorf en het eveneens sterk bezette internationale Dressuurwedstrijd in Aken. Verder was zij gehonoreerd met de Sportstar Award èn genomineerd voor de titel Sportvrouw van het Jaar 2004.
De uitreiking van de prijs `Ruiter van het Jaar` werd verricht tijdens de persdag van Indoor Brabant in het Stadhuis van ’s-Hertogenbosch.

Indoor Brabant
Indoor Brabant, een van Nederlands grootste hippische festijnen, wordt gehouden van 17 tot en met 20 maart in de geheel vernieuwde Brabanthallen in ´s-Hertogenbosch. Voor dit internationale meerdaagse ruiterfestijn zijn de beste springcombinaties uitgenodigd.

© BON / tekst Harrie van der Sanden
Provincie:
Tag(s):