maandag, 12. september 2005 - 19:50

Anti-bont protest 80e Frans Molenaar modeshow

Amsterdam

Actievoerders uitgedost als Domme Bontjes hebben maandagavond bij de 80e bontshow van Frans Molenaar een protestactie gevoerd. Couturier Frans Molenaar is dit jaar 65 jaar geworden en toont vandaag zijn 80e bontshow in the FashionFactory. De ontwerper verwerkt veel bont in zijn collecties. In de 45 jaar dat de couturier in het vak zit heeft Molenaar talloze nertsen, vossen, chinchilla's, en andere pelsdieren geofferd voor zijn creaties.

65 Jaar Frans Molenaar is voor Bont voor Dieren aanleiding speciale aandacht te schenken aan zijn jubileumshow in de the FashionFactory in Amsterdam.
In het kader van Frans Molenaar's jubileumjaar heeft Bont voor Dieren een felicitatieregister geopend met als thema 'lang zullen de pelsdieren leven' op fransmolenaar65jaar.nl.

Ook kan via deze site een protest e-mail gestuurd worden om Molenaar op andere gedachten te brengen. Zondag startte Bont voor Dieren een radiocampagne als 'jubileumkado' voor Frans Molenaar, waarin opgeroepen wordt de speciale jubileumsite te bezoeken en van commentaar te voorzien.

Bont voor Dieren roept Molenaar op om met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd de pelsdieren eindelijk eens met rust te laten.

© BON / FBF.NL
Provincie:
Tag(s):