maandag, 20. juni 2005 - 9:06

ANWB daagt Route Mobiel voor de rechter

Amstelveen

De ANWB vindt dat concurrentie op de pechhulpmarkt goed is voor de consument. Maar alleen dan als het eerlijk gebeurt en de consument op een goede manier wordt geïnformeerd. De ANWB is van mening dat Route Mobiel dat niet doet en in haar vergelijkende reclame en uitlatingen onjuiste, misleidende, onvolledige en daarmee onrechtmatige informatie verspreidt over de ANWB, de Wegenwacht, de dienstverlening en de ANWB medewerkers.

Ondanks gesprekken tussen de directies van beide organisaties wil Route Mobiel geen concrete toezeggingen doen haar handelwijze te stoppen. De ANWB heeft dan ook de rechter gevraagd hierover een uitspraak te doen.

De kritiek van de ANWB richt zich op een aantal punten waarbij Route Mobiel zich vergelijkt met de Wegenwacht. Volgens de ANWB biedt Route Mobiel niet dezelfde diensten als de ANWB en maakt onjuiste (prijs)vergelijkingen voor de binnenlandse- en buitenlandse pechhulp. De claim van Route Mobiel dat zij de snelste en goedkoopste pechhulpverlener van Nederland zou zijn vindt de ANWB misleidend voor de consument. Het eerdere twistpunt tussen ANWB en Route Mobiel over het kleurgebruik lijkt in onderling overleg opgelost te kunnen worden. De procedure die de ANWB start is een bodemprocedure en geen kort geding.
Categorie:
Tag(s):