dinsdag, 8. november 2005 - 22:34

ANWB: Vernieuwde Nissan Micra Compacte Auto v/h Jaar

De vernieuwde Nissan Micra is Compacte Auto van het Jaar. Hij won van de Volkswagen Polo, de Suzuki Swift, de Daihatsu Sirion, de Mitsubishi Colt CZ3 en de Peugeot 1007. De overwinning en het volledige testverslag staan in de ANWB Kampioen van december 2005.

‘In het begin leek het te gaan tussen de kekke Suzuki Swift en de zuinige Daihatsu Sirion’, aldus de jury van de Compacte Auto van het Jaar-verkiezing. ‘Maar al snel bleek ook de Volkswagen Polo hoge ogen te gooien. Toch is het de Nissan Micra die uiteindelijk wint, want die scoort op vrijwel alle onderdelen goed en laat nergens echte steken vallen. De Micra haalt de meeste punten, biedt veel waar voor z’n geld en heeft een lekker pittige én zuinige motor.’

De Kampioen, het tijdschrift van de ANWB, test elk jaar nieuw verschenen compacte auto’s (B-segment) en compacte auto’s die net een facelift hebben ondergaan. De winnaar van die test is de Compacte Auto van het Jaar.

Eerder wonnen Fiat Punto, Opel Corsa, Citroën C3, Toyota Yaris en (vorig jaar) Mitsubishi Colt 5-deurs. De Nissan Micra mag zich nu in dit rijtje voegen.
Categorie:
Tag(s):