zaterdag, 19. maart 2005 - 12:50

ANWB vs Route Mobiel in pechhulpoorlog

Den Haag

Ondanks het ontkennen van het starten van een pechhulpoorlog, heeft de ANWB de tegenaanval ingezet tegen concurrent Route Mobiel. De ANWB sommeert haar nieuwe concurrent geen gele hulpwagens met blauwe blokken in te zetten. Volgens de ANWB zou dat merkinbreuk zijn, omdat de Wegenwacht al jaren met deze kleurencombinatie rijdt. Ook eist de ANWB dat Route Mobiel moet stoppen met het maken van oneerlijke prijsvergelijkingen van verschillende servicepakketten.

Sinds september 2004 levert Route Mobiel hulp bij pech onderweg, waarbij de ANWB 114.000 leden verloor. Route Mobiel bood nieuwe leden aan het ANWB-lidmaatschap voor hen op te zeggen. In de strijd om leden terug te winnen, besloot de ANWB begin februari het Wegenwachtlidmaatschap tegen bodemprijzen aan jongeren aan te bieden.

In een brief, die het advocatenkantoor Allen&Overy aan Route Mobiel stuurde, sommeert de ANWB Route Mobiel met onmiddellijke ingang te stoppen met reclame-uitingen. Als dat niet gebeurt zal de ANWB naar de rechter stappen.

© BON / Foto FBF.NL
Provincie:
Tag(s):