dinsdag, 28. juni 2005 - 22:45

Argentinië dankzij Messi in finale

Opnieuw is een favoriet voor de titel van het Jeugd WK naar huis gestuurd. Brazilië verloor in de halve finale met 2-1 van Argentinië, dat uitblinker Lionel Messi mag bedanken voor de finaleplaats.
<BR>
<BR>De eerste de beste aanval van Argentinië in de eerste helft was meteen raak. Wie anders dan Messi knalde in de zevende minuut de bal snoeihard in de kruising: 1-0.

Brazilië bleef daarna hartstochtelijk aanvallen en Argentinië had de grootste moeite de offensieve dadendrang van de Zuid-Amerikaanse buren af te stoppen. De blauwwitten hadden veel overtredingen nodig, maar de Goddelijke Kanaries gebruikten de verdiende vrije trappen niet goed.

Argentinië bleef loeren op de counter en was in de 23ste minuut bijna weer succesvol. Een messcherpe uitval ingeleid door Messi werd via Oberman door Cardozo afgerond, maar de middenvelder stond bij het tweede doelpunt buitenspel. De goal werd terecht afgekeurd.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Brazilië viel aan, Argentinië verdedigde en counterde. Lang leek het er op dat de geelblauwen geen gaatje in de verdediging konden vinden. Maar een kwartier voor tijd maakte Brazilië toch een doelpunt. Renato kopte een corner binnen na twijfelen van doelman Ustari.

Daarna zag het er naar uit, dat beide landen op een verlenging af zouden stevenen. Totdat Messi, tussendoor soms volledig onzichtbaar, het in de laatste minuut van de blessuretijd weer op zijn heupen kreeg. Hij slalomde zich het strafschopgebied in en legde de bal panklaar voor Zabaleta. De middenvelder schoot goed binnen, maar de bal ging uiteindelijk via verdediger Fabio Santos het doel in: 2-1. Het kleine slotoffensief van Brazilië mocht niet baten, waardoor Argentinië in de finale van het WK voor spelers Onder 20 jaar staat.