woensdag, 22. juni 2005 - 21:30

Argentinie en Nigeria naar kwartfinale

Argentinië en Nigeria hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van NeXXt2005. In Emmen wonnen de Argentijnen dankzij een doelpunt van verdediger Barroso in blessuretijd. Nigeria versloeg Oekraïne in Doetinchem met 1-0 dankzij een doelpunt vijf minuten voor tijd van Taiwo.

Argentinië en Colombia, dat in de eerste ronde een uitstekende indruk maakte, boden in de eerste helft maar weinig spektakel in het Emmen Stadion. Het was dan ook niet heel verrassend dat beide teams met 0-0 de rust ingingen. Colombia kwam na de thee het sterkste uit de kleedkamers. Otalvaro opende de score nadat hij op snelheid de Argentijnse keeper Ustari had gepasseerd.

Nog geen zes minuten later was het Messi die met een droge knal in de korte hoek de Argentijnen op gelijke hoogte bracht. Waar de Colombianen de vermoeidheid voelden toeslaan, ging Argentinië er met de volle buit vandoor. Invaller Armenteros verspeelde de bal, maar verdediger Barroso pegelde de bal mooi achter de Colombiaanse doelman Arenas.

Op dat moment had ook Nigeria de volgende ronde al binnen handbereik. In een wedstrijd waarin de Zuid-Koreaanse scheidsrechter zeven gele kaarten uitdeelde, duurde het tot de 85ste minuut voordat doel getroffen werd. Linksback Taiwo was met een bekeken lob de doelpuntenmaker voor het ietsje betere Nigeria dat ,wanneer Chili verslagen wordt, de komende tegenstanders is van Oranje.