donderdag, 2. juni 2005 - 16:45

Arnhemse wijk Malburgen beste wijk van Nederland

Arnhem

De Arnhemse wijk Malburgen is uitgeroepen tot de meest aansprekende wijk van Nederland als het gaat om de betrokkenheid van bewoners tijdens het wijkvernieuwingsproces. Minister Dekker maakte deze uitverkiezing bekend tijdens het VROM-congres 'Mijn Wijk In Uitvoering'.

De 350 bezoekers van het congres - mensen die actief zijn in de wijken - vonden de aanpak van Malburgen het meest aanspreken. Aan de aanwezigen was gevraagd welke wijk het meest tot de verbeelding spreekt en waarover men meer zou willen weten. De stemmers hebben zich vol lof over Malburgen uitgesproken vanwege de wijze waarop in de wijk door en met bewoners constructief invulling wordt gegeven aan het vernieuwen van de wijk. Als waardering hiervoor wordt door VROM een excursie naar Malburgen georganiseerd zodat ook anderen een kijkje kunnen nemen in de wijk. De wijk Malburgen maakt deel uit van de 56-wijkenaanpak.


56-wijkenaanpak
Om vaart te zetten achter de stedelijke vernieuwing heeft het ministerie van VROM 56 wijken geselecteerd waar extra aandacht naar uit gaat. In sommige wijken is het namelijk slechter gesteld met de leefbaarheid dan in andere wijken. Door deze wijken extra aandacht te geven en extra faciliteiten te bieden, kan bewerkstelligd worden dat de stedelijke vernieuwing hier sneller tot stand komt. Minister Dekker ondersteunt de stedelijke vernieuwing in de periode 2005 tot en met 2009 via het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) met ongeveer 1,4 miljard euro. Daarnaast is er specifiek voor de 56 wijken in 2005 en 2006 een budget beschikbaar van 90 miljoen euro.
Provincie:
Tag(s):