dinsdag, 27. december 2005 - 14:18

Arno Pijpers bondscoach Kazachstan

Arno Pijpers, sinds februari van dit jaar technisch manager bij FC Utrecht, wordt bondscoach van Kazachstan. De 46-jarige Pijpers heeft een contract voor twee jaar gesloten met een optie voor nog eens twee jaar.

Pijpers gaat half januari aan de slag in de voormalige Sovjetrepubliek. De vertrekkende technisch manager van FC Utrecht was eerder onder meer manager van de jeugdopleiding van Feyenoord en hoofd opleidingen van de KNVB. Van 2000 tot eind 2004 was Pijpers bondscoach van Estland.

Pijpers spreekt van ‘een moeilijke beslissing’. “Ik heb bij FC Utrecht fantastisch kunnen werken met Foeke Booy, de andere collega’s, de directie, eigenlijk met iedereen in de organisatie�, zo zegt hij. “FC Utrecht heeft er ook alles aan gedaan om me te behouden. Maar na het bondscoachschap van Estland ligt er nu opnieuw de uitdaging om van een beperkt voetballand iets te maken. Ik heb dit niet gezocht, maar ben benaderd. Zowel sportief als financieel lag er zo’n aantrekkelijk aanbod, dat ik dat niet kon laten lopen�.

Voorzitter Jan Willem van Dop van FC Utrecht betreurt het, dat Pijpers vertrekt. “Arno is in februari van dit jaar gehaald voor de lange termijn. We hadden Arno graag behouden voor de club, maar als iemand zo’n goed financieel aanbod krijgt, moet je hem laten gaan�, aldus Van Dop. “Jammer, maar zo is het voetbal nu eenmaal�.

Kazachstan is een groot en relatief dun bevolkt land. Er leven in het uitgestrekte gebied zestien miljoen mensen. De nationale voetbalbond is sinds 2000 lid van de UEFA. Uit de wedstrijden in de kwalificatiepoule voor het WK in Duitsland komende zomer haalde Kazachstan één punt.
Categorie:
Tag(s):