maandag, 7. maart 2005 - 11:42

Arrestatie bij grote brand Leeuwarden

Leeuwarden

Maandagochtend is, kort na het uitbreken van een brand bij Friesland Foods, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden in de Kanaalstraat. De man heeft zich de afgelopen nacht, niet legitiem, opgehouden op het afgesloten terrein van de fabriek.

Dit werd gezien door getuigen. De man wordt verdacht van de brandstichting en is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Omstreeks 01.00 uur brak de brand uit in de conservenblikken aan de Peter Stuyvesantweg. In eerste instantie dacht de brandweer dat het om een middelgrote brand zou gaan, maar kort daarop werd de brand als zeer groot gemeld.

De korpsen Leeuwarden, Stiens en Marssum zijn ingezet voor de bluswerkzaamheden en het korps Grou om de watervoorziening te regelen. In totaal zijn veertig brandweermensen ingezet.

Om 04.15 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brand is vermoedelijk ontstaan op de derde en bovenste verdieping, met een doorslag naar de tweede verdieping. Een deel van het dak is ingestort. Er zijn geen gevaarlijke stoffen bij de brand aangetroffen.
De politie werkt met zes man aan de zaak, waaronder twee technisch specialisten.
©BON
Provincie:
Tag(s):