donderdag, 1. december 2005 - 16:27

Arrestaties, 6000 kilo vuurwerk, geld, vuurwapens en munitie

Amsterdam

Woensdagmiddag arresteerde rechercheurs van het vuurwerkteam van de politie Zuid-Holland-Zuid en agenten van het Team Havens van de politie Amsterdam-Amstelland, drie mannen ( 42, 47 en 59 jaar ) in een loods op Jarmuiden. Circa 6000 kilo vuurwerk, geld, vuurwapens (waaronder een machinepistool) en munitie werden in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Het Zuid-Hollandse vuurwerkteam deed al enkele weken onderzoek naar de 59-jarige Dordtenaar, die bekend stond als notoire handelaar in illegaal vuurwerk. Het spoor leidde naar de Amsterdamse loods in het Westelijk Havengebied. Daar werden de drie door het vuurwerkteam en Amsterdamse agenten betrapt terwijl ze verboden vuurwerk stonden in te laden. Bij de zoeking in de bedrijfsruimte troffen de rechercheurs een machinepistool, negen handvuurwapens, enkele honderden stuks scherpe munitie aan.

Ook een aanzienlijk geldbedrag werd gevonden tussen het opgeslagen vuurwerk. De recherche van Amsterdam-Amstelland zet het onderzoek met het Zuid-Hollandse team voort. De straatwaarde van het vuurwerk wordt geschat op ruim 100.000 euro. Het vuurwerk wordt vernietigd.
Provincie:
Tag(s):