zondag, 22. mei 2005 - 10:16

Arsenal pakt FA Cup vanaf strafschopstip

Arsenal heeft vanmiddag de 124ste editie van de FA Cup gewonnen. De ploeg van manager Arsene Wenger was na 120 minuten doelpuntloos voetbal het koelst vanaf elf meter: 5-4. Het was voor het eerst dat een FA Cup-finale door strafschoppen werd beslist.

In een matige wedstrijd met veel strijd kreeg Manchester United de beste kansen op de overwinning. Ruud van Nistelrooy was een paar keer dicht bij de openingstreffer, maar Arsenal-goalie Jens Lehmann had de paal en de lat aan zijn zij. Aan de andere kant was invaller Robin van Persie met een schitterende vrije trap dichtbij de winnende treffer. José Antonio Reyes kreeg in de slotseconden van de verlenging zijn tweede gele kaart en mocht dus niet deelnemen aan de penaltyreeks.

Komend seizoen zal de finale weer op het vernieuwde Wembley worden afgewerkt. De laatste vijf jaar was Cardiff het toneel van de Engelse klassieker