zaterdag, 24. december 2005 - 11:59

Asbest vrijgekomen bij brand in boerderijloods

Oudeschip

Een loods naast een boerderij aan de Klaas Wiersumweg in Oudeschip is vrijdagochtend voor een groot deel door brand verwoest. De brand werd om 22.00 uur door de bewoners van de naastgelegen boerderij gemeld. Bij aankomst van de brandweer werd gezien de situatie meteen opgeschaald naar ‘middelbrand’.

De brandweerkorpsen Eemsmond 1 en 2 bestreden de uitslaande brand en kregen daarbij ondersteuning van het korps Delfzijl voor de waterwinning. Hiervoor werd een dompelpomp ingezet. Het vuur was om 11.15 uur onder controle. Een groot deel van de loods is verloren gegaan. Het woonhuis bleef gespaard. Op het dak van de loods lagen asbestplaten. Op en rondom het terrein zijn asbestdeeltjes terechtgekomen. De Dijkweg is hierdoor tijdelijk afgesloten.

De gemeente Eemsmond zal zorg dragen voor het opruimen van het asbest. In de directe omgeving van de loods bevonden zich geen andere woningen. Het asbest heeft daardoor weinig overlast opgeleverd. De oorzaak van de brand, evenals de omvang van de schade, is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):