maandag, 20. juni 2005 - 23:03

Asbest vrijgekomen bij grote brand Horst

Horst

Bij een zeer grote brand in een fabriekshal in Horst is maandagavond asbest vrijgekomen. De brand brak even voor 21:00 uur uit in de oude fabriek aan de Americaanseweg waar enkele bedrijfjes in waren gevestigd. In één bedrijf lag onder andere sloophout opgeslagen. De rookwolken van de brand waren tot in de verre omtrek zichtbaar. De brand trok veel publiek uit de omgeving. Rond 23:30 kon de brandweer het sein ‘brand meester‘ geven.

‘Er is geen acuut gevaar geweest voor de omgeving wat betreft chemische stoffen, maar wel is er asbest vrijgekomen’, zegt de woordvoerder van de brandweer.
Die asbest is neergedaald bij de woningen tegenover de fabriekshal, het complex de Lijsterhof en het gedeelte van de Zwaluwstraat tot de Putterstraat.

Direct na de brand werd bewoners van de wijk geadviseerd binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Rond middernacht mochten ramen en deuren weer worden geopend. In de loop van de nacht werd al begonnen met het opruimen van de neergedaalde asbestdeeltjes. Trottoirs, wegen, toegangspaden en auto’s werden schoongemaakt. Dinsdagmiddag zullen tuinen en balkons van de getroffen huizen worden schoongemaakt.

Om de brand te bestrijden kreeg de brandweer van Horst ondersteuning vanuit de regio. Er werden 8 tankautospuiten en 5 ondersteunende voertuigen ingezet. Ruim 70 brandweerlieden bestreden het vuur op het industrieterrein. Onderzoek zal moeten uitwijzen, hoe de brand heeft kunnen ontstaan.© BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):