dinsdag, 19. juli 2005 - 10:44

Asbest vrijgekomen brand Schipluiden

Schipluiden

Bij een grote brand in een leegstaande bedrijfsloods in Schipluiden is in de nacht van maandag op dinsdag asbest vrij gekomen. De brand ontstond rond 00:15 uur in het leegstaande pand aan de Breeweg. De bewoners ontdekten de brand, maar konden zichzelf op tijd in veiligheid stellen. Een toevallig passerende voorbijganger alarmeerde de brandweer.

Bij aankomst van de brandweer stond de loods geheel in brand, waarop direct het sein ‘grote brand’ werd gegeven. De brandweer kon voorkomen dat de woning, waar de loods aan vast gebouwd was, in vlammen op ging. De brandweer van Schipluiden werd bij het blussen van de brand geassisteerd door korpsen uit Den Hoorn, Delft, Den Haag en Rijswijk, waarbij vier blusvoertuigen, twee redvoertuigen en het z.g. grootschalig watertransportsysteem werd ingezet.

Tijdens de bluswerkzaamheden bleek dat het dak van de loods bestond uit asbesthoudende platen waardoor er asbest vrijkwam. Hierop werd direct de wijde omgeving afgezet en de bewoners van woningen in de buurt van de brand verzocht om ramen en deuren te sluiten en op afstand te blijven.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Volgens een voorlichter van de brandweer hebben er zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Door de gunstige stand van de wind kwamen de vrijkomende asbestdeeltje voornamelijk in een weiland en op het kruispunt van de weg terecht. Bijkomend voordeel was dat het tijdens de brand regende, waardoor er vrijwel geen kleine asbestdeeltjes door de lucht dwarrelden.

©BON / Foto FBF.nl
Provincie:
Tag(s):