woensdag, 20. april 2005 - 14:48

Au agent, mijn knie!

Dokkum

Een 27-jarige Stienser die zondag op de Markt te Dokkum in beschonken toestand werd aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie, heeft geprobeerd de politie een hak te zetten door een tegenaangifte te doen van mishandeling door de agent die hem aanhield, dat melde de politie woensdag.
<BR>De 27-jarige verklaarde zowel tijdens de aanhouding als bij het vervoer naar het politiebureau door één van de agenten te zijn mishandeld en deed daar tijdens het verhoor aangifte van.

Ook op het bureau simuleerde hij een mishandeling: nadat een agent zijn benen van een tafel had gehaald, die hij tijdens het verhoor op tafel had gelegd en weigerde eraf te halen, klaagde hij over pijn in zijn knieën. De politie heeft hierop de officiële procedure gevolgd en voor onderzoek een arts naar het bureau laten komen. Deze constateerde dat er geen enkele sprake was van letsel en dat de verdachte simuleerde, maar de Stienser volhardde, en deed aangifte van mishandeling. Hierop is hij opnieuw aangehouden voor het doen van valse aangifte.

De man heeft in een later verhoor toegegeven dat zijn aangifte van mishandeling onterecht was. De Stienser krijgt behalve de twee keer een proces-verbaal ook de doktersrekening gepresenteerd. ©BON
Provincie:
Tag(s):