dinsdag, 22. februari 2005 - 14:11

Auto onder trein na slippartij

Susteren

De personenauto die maandagochtend onder de intercity terecht kwam aan de Stationsstraat in Susteren, is op de rails beland na een slippartij. Dit blijkt uit technisch onderzoek door de politie op de spoorwegovergang in Susteren. Ter plaatse hebben onderzoekers slipsporen aangetroffen. Gladheid van het wegdek is hier mogelijk de oorzaak van. Vervolgens is er nog geprobeerd om de auto weg te trekken. De vondst van een sleepkabel duidt hierop.

Omdat het wegdek hoger ligt dan de rails, is het niet mogelijk de auto zonder takelhulp op het wegdek te trekken.
De eigenaar van de auto heeft zich maandag in de loop van de middag gemeld bij de politie. De man, een 36-jarige Sittardenaar, is aangehouden en verhoord door de politie over zijn rol in deze zaak. Hieruit bleek dat het voertuig op zijn naam stond, maar dat de wagen werd gebruikt door een 40-jarige Sittardenaar. De politie is nu op zoek naar deze man, om meer duidelijkheid te krijgen over wat er zich heeft afgespeeld. De eigenaar van het voertuig is inmiddels op vrije voeten gesteld.

De personenauto moest voorzichtig onder de trein vandaan worden gehaald, omdat de hulpdiensten niet met zekerheid konden zeggen of er nog slachtoffers in het voertuig zaten. Uiteindelijk bleek de personenauto leeg te zijn. Ook in de trein zijn geen slachtoffers gevallen. De aanrijding zorgde voor veel overlast voor treinreizigers. Er werden 35 extra bussen
ingezet, omdat het treinverkeer tussen Roermond en Sittard tot 10:00 uur was gestremd. © BON/Tekst en foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):