donderdag, 3. november 2005 - 12:51

Auto over de kop en rijbewijs inleveren

Leek

Een 38-jarige man uit Noordwijk is woensdagavond op de A7 ter hoogte van de afrit Leek met zijn auto over de kop geslagen. De Noordwijker reed op de A7, komende uit de richting van Groningen. Hij had niet voortdurend zijn auto onder controle en botste net voor de afslag Leek tegen de vangrail. Hierdoor vloog hij over de kop. De man kon op eigen gelegenheid zijn auto verlaten, maar werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Woensdagnacht is op de A7 ter hoogte van Leek het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige man uit Utrecht, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol was. Hij botste met een lage snelheid achter op de auto van een 30-jarige man uit Stedum die stilstond op de vluchtstrook om, naar eigen zeggen, de schade van een ongeval te bekijken. Vervolgens ziet hij vanuit de richting van Groningen een personenauto aankomen. De auto vermindert vaart maar botst met ongeveer 30 km/uur op de auto van de man uit Stedum.

Ter plaatste constateerden agenten dat de 38-jarige man uit Utrecht, die op de stilstaande auto botste, naar alcohol rook. Op het politiebureau werd 1,6 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):