maandag, 7. maart 2005 - 9:10

Auto rijdt in op touringcar

Roosteren

Bij een ernstig ongeval op de Maaseikerweg in Roosteren zijn zondagavond 4 gewonden gevallen. Een van de slachtoffers raakte zwaargewond. Rond 21:00 uur kreeg een touringcar met pech te maken. De bus met 47 inzittenden was afkomstig van de halfvastenoptocht uit het Belgische Maaseik en was op weg naar Kerkrade. Het voertuig stond in de berm geparkeerd waar de chauffeur en enkele passagiers het mankement probeerden te verhelpen.

Terwijl zij bezig waren aan de achterkant van de bus reed een personenauto tegen de achterzijde van de bus aan. Een persoon kwam hierbij klem te zitten tussen de bus en de personenauto. Het slachtoffer is overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Een tweede persoon die achter de bus stond raakte ook gewond, evenals een inzittende van de touringcar. De bestuurder van de personenauto is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. De bus had de alarmlichten geactiveerd. De overige passagiers zijn zolang opgevangen in een ruimte bij het naburige tankstation. Later op de avond konden zij met vervangend vervoer terug naar huis. Voor deze passagiers is slachtofferhulp ingeschakeld. © BON/Foto: John Peters

Provincie:
Tag(s):