vrijdag, 29. juli 2005 - 11:59

Auto’s en vrachtwagen gestolen voor ramkraak

Diverse politiemensen hebben sinds vannacht hun handen vol aan een onderzoek naar een aantal bedrijfsinbrekers, die vannacht actief zijn geweest in Etten-Leur en omgeving. In Etten-Leur deden zich in de loop van de nacht drie inbraken voor, waarbij de daders grof te werk gingen. De schadepost is dan ook aanzienlijk voor alle gedupeerde eigenaren.
<BR>
<BR>Bij een bedrijf aan de Pauvreweg werd een vrachtauto ontvreemd, die vervolgens werd gebruikt om een hekwerk in te rijden bij een bedrijf aan de Ecustraat. De gestolen vrachtauto bleef hier achter, maar de daders namen vervolgens een bestelauto mee, die op zijn beurt werd gebruikt voor een ramkraak in een sieradenwinkel aan de Hof van den Houte. Ook hier lieten de daders hun gestolen voertuig bij het pand achter.

De diefstal in het winkelcentrum ging echter gepaard met een hoop lawaai. Enkele bewoners schrokken hiervan wakker en schakelden de politie in. Ook een politieman, die in de nabijheid woont, was ter plaatse gegaan in een poging de dieven aan te houden. De dieven lieten zich echter niet tegenhouden en reden met hoge snelheid door het winkelgebied om het aan de andere zijde via de busbaan te verlaten. Hun vluchtauto, een zwarte Alfa Romeo met het kenteken 69-RR-KH, bleek eerder op de avond te zijn buitgemaakt bij een grove bedrijfsinbraak aan de Beverweg in Breda.

De politie onderzoekt nog of ook de bedrijfsinbraak aan het Keulsveld in Roosendaal, waarbij een blauwe BMW met kenteken 55 LR-RS werd buitgemaakt, verband houdt met de serie inbraken. © BON - archieffoto FBF.nl
Provincie:
Tag(s):