woensdag, 2. november 2005 - 14:12

Autodief aangehouden na achtervolging

Breda

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft na een korte achtervolging een 32-jarige inwoner van Breda woensdag 2 november 2005 om 09.00 uur aangehouden. De auto, waarin hij reed, stond sinds vanochtend als gestolen gesignaleerd. De bestuurder trachtte aan de politie te ontkomen en sloeg op de Ringdijk in gemeente Ridderkerk over de kop. De bestuurder is aangehouden en voorgeleid aan een hulpofficier van politie van Rotterdam-Rijnmond.

Medewerkers van de Verkeerspolitie zagen dat de Ford Escort in de file reed op de rijksweg A16. Met behulp van een mobiele data terminal stelden zij vast dat het voertuig sinds vandaag als gestolen stond gesignaleerd. De bestuurder reed bij het zien van de politieauto weg over de vluchtstrook. Na een korte achtervolging vergiste de verdachte zich in een wegsituatie en raakte een lichtmast. Het voertuig sloeg daardoor over de kop. De bestuurder raakte hierbij niet gewond. Op het bureau heeft hij een bloedproef ondergaan om vast te stellen of hij onder invloed van drugs verkeerde.

Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken, het plegen van diverse verkeersovertredingen, het rijden onder invloed van drugs en het rijden zonder rijbewijs. De verdachte wordt overgedragen aan de politie van Midden- en West Brabant.
Provincie:
Tag(s):