vrijdag, 20. mei 2005 - 19:51

Autodief gearresteerd na wilde achtervolging

Horn

De politie heeft vrijdagmiddag in Horn een 23-jarige autodief aangehouden na een wilde achtervolging. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats veroorzaakte enkele gevaarlijke situaties, waarbij met hoge snelheid door de bebouwde kom van Horn werd gereden.

Even na 16:00 uur ging de politie polshoogte nemen bij een auto-inbraak op het Wilhelminaplein in Roermond. Daar aangekomen was de dief er al met de auto vandoor. Het ontvreemde voertuig werd even later door de politie aangetroffen op de Rijksweg in Horn. Toen de autodief de politie ontwaarde, ging hij er meteen vandoor. Vervolgens ontstond er een wilde achtervolging waarbij zelfs een politiehelikopter werd ingezet. De dief reed met hoge snelheid door de bebouwde kom van Horn, terwijl daar veel mensen op straat aanwezig waren. De wagen reed zelfs over een fietspad waar hij met hoge snelheid een bromfietser inhaalde.

Uiteindelijk kon de politie de man op een parkeerplaats van een supermarkt aan de Dorpstraat in Horn inrekenen met behulp van het aanwezige personeel. Zij sloten de poort van de parkeerplaats af. Na zijn arrestatie bleek dat de man nog 120 hechtenis tegoed had. © BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):