dinsdag, 10. mei 2005 - 20:39

Automarkt moet verdwijnen

Utrecht

De Utrechtse Automarkt zal op korte termijn verdwijnen van het veemarktcomplex. De nieuwe locatie is nog niet bekend. Of de huidige omvang blijft bestaan is twijfelachtig.
<BR>

De Automarkt Utrecht bestaat sinds 1930. Werden auto’s in de beginjaren eerst nog op het Jaarbeursterrein verhandeld, vanaf 1970 is de Veemarkt het epicentrum voor handelaren en kopers. Met elke dinsdag 1.600 occasions en een jaaromzet van € 300 miljoen is de Utrechtse markt uitgegroeid tot een van de toonaangevende automarkten in Europa.

Vanaf medio 2006 zal de handel echter niet meer op het veemarktterrein plaatsvinden. De gemeente Utrecht heeft namelijk besloten dat op het 12 hectare grote complex nieuwbouwwoningen komen te staan.

VWE, bureau voor voertuigdocumentatie en –informatie, dat al sinds 1990 actief is op de automarkt als het gaat om het verzorgen van onder meer exportdocumenten, volgt de verhuisplannen op de voet. Want tot nu toe lijkt het erop dat de gemeente Utrecht niet meer dan 8 hectare wil vrijmaken voor de automarkt op een nieuwe locatie. En dat betekent een forse teruggang in ruimte, terwijl VWE op termijn juist liever naar 2.500 te koop aangeboden auto’s wil.

Naar verwachting zal de gemeente Utrecht in de zomer van 2005 beslissen waar de nieuwe automarkt komt en welke omvang hij krijgt. Volgens insiders is de kans groot dat een locatie nabij de A2 of A27 wordt aangewezen.

©BON/Sjaak Bron: Bovagkrant
Categorie:
Tag(s):