maandag, 14. november 2005 - 18:28

Automobilist bekogeld met trottoirtegel

Elst

Een 25-jarige automobilist uit Elst is zondagavond op de Kerkeakkers in zijn woonplaats bekogeld met een trottoirtegel. De man kwam met de schrik vrij. De politie heeft kort daarop twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Nijmegen en een 18-jarige jongen uit Hengelo. De Elstenaar verklaarde dat hij omstreeks 22.00 uur over de Kerkeakkers langs een bushalte reed.

Hij zag een man achter een abri tevoorschijn komen, die vervolgens een steen naar zijn auto gegooid zou hebben. Toen de Elstenaar zijn auto uitstapte om de stenengooier daarop aan te spreken, bleek er nog een man bij hem te staan. Beide personen ontkenden dat ze hadden gegooid.

Gezien het donker was zag hij bij thuiskomst pas dat er schade was aan zijn auto. Hij besloot naar het politiebureau te gaan om aangifte te doen. Onderweg zag hij de twee verdachten lopen en waarschuwde de politie. Agenten die kort daarna ter plaatse waren hielden het tweetal aan. Bij fouillering bleek de 18-jarige jongen stenen in zijn zak te hebben. Het tweetal is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):